Upptäck byarna på Kos

Kos har en välutvecklad turism och det finns gott om hotell på ön. De flesta turistorterna ligger vid kusten medan man kan uppleva mer traditionella byar om man åker mot inlandet.

Kos stad
Kos är huvudstaden på ön med samma namn, och har funnits på samma plats ända sedan 366 f.Kr. då staden grundades. Det finns många caféer, restauranger, tavernor och butiker i Kos, liksom även barer och nattklubbar vilket har gjort att staden har blivit mycket populär bland unga européer som åker dit för att festa under sommarhalvåret. Samtidigt har Kos gjort en kraftansträngning för att byta målgrupp till en något vuxnare sådan. Man har styrt upp trafikkaoset i stan, anlagt cykelbanor och tonat ner den förut så intensiva bargatan. Numera kan man strosa runt i Kos Stad och upptäcka den lilla saluhallen, torg kantade av kaféer och Agoran som är en gammal romersk handelsplats.

Kardamena
Kardamena ligger 30 km sydväst om staden Kos och är den mest populära turistorten på hela ön. Kardamena har mycket att erbjuda den vanliga turisten i form av en härlig lång strand och ett vilt nattliv som lockar tusentals skandinaviska och brittiska ungdomar varje sommar.

Kefalos
Byn Kefalos ligger på den södra delen av ön ca 40 km söder om staden Kos och är byggd i två etager. Kefalos bjuder på flera vackra sandstränder och en fin och grönskande omgivning. Kefalos har många bra restauranger och tavernor men ett lugnare nattliv än sin granne Kardamena, och passar därför bra för familjer som vill ha en lugn och avkopplande semester i solen.

Mastichari
Mastichari var ännu för några år sedan en liten och lugn fiskeby, men har snabbt utvecklats och blivit till ett litet samhälle som lockar allt fler turister. Det finns gott om bra stränder kring Mastichari och vindarna här är perfekta för den som vill vindsurfa. I närheten av Mastichari finns det även en vattenpark som brukar vara en stor succé bland barnfamiljer.

Agios Fokas
Agios Fokas är en turistort som håller på och genomgår en utveckling. Agios Fokas ligger bara några kilometer ifrån huvudstaden Kos och var förut bara en sömnig by, men har under senare år fått allt fler turister tack vare sin närhet till huvudstaden. Antalet restauranger och barer i området växer också i samma takt. Det finns en fin liten strand i Agios Fokas som har en underbar utsikt över det Egeiska havet.

Prisvärda resor till Kos >>