Gott om fina stränder

Kos har några av Dodekanesernas bästa stränder och många av dem är välutvecklade med en hel del faciliteter. Det finns gott om stränder att välja mellan och de flesta bussarna som åker från staden Kos kör längs med kusten och gör det möjligt att hoppa på och av vid de olika stränderna. Det finns även ett antal vattensportklubbar och dykningscentrum på ön för den som är intresserad av att tillbringa mer tid i vattnet än på stranden.

Mastichari
Mastichari strand ligger 27 km sydväst om staden Kos och här kan man njuta av solen och havet på någon av de många sanddynerna med finkornig vit sand. Flera vattensportklubbar är belägna här och stranden passar utmärkt för vindsurfing eftersom det nästan alltid blåser lite.

Kefalos
I Kefalos är vattnet kallare än någon annanstans på ön, vilket kan vara skönt under högsommaren. Den långa stranden i Kefalos är en av de vackraste på hela ön och mycket berömd på grund av den finkorniga sanden och det kristallklara vattnet. Det finns solbäddar och parasoll att hyra på stranden och gott om fisktavernor längs med strandkanten.

Kardamena
Eftersom Kardamena är den populäraste turistorten på ön så är det även många turister som hittar till den vackra sandstranden med samma namn. Eftersom stranden är över 3 km lång så behöver man dock inte vara rädd för att behöva trängas med andra om platsen i solen, för det finns plats för alla. Lambi strand ligger 3 km norr om staden Kos och är ett populärt ställe för soldyrkare eftersom den ligger så nära stadens centrum. Tigaki är en annan sandstrand som ligger nära staden Kos. Denna strand passar mycket bra för barnfamiljer eftersom vattnet är långgrunt och klart.

Paradise Beach
Paradise Beach är en av Kos populäraste stränder och ligger i närheten av Kefalonas på den södra delen av ön. Den fina stranden lever väl upp till sitt namn eftersom den är en perfekt kombination av fin vit sand och ett klarblått hav. Paradise Beach är väl värt ett besök även på grund av de speciella luftbubblorna som kommer upp ur vattnet vid stranden på grund av en vulkan på grannön Nisyros.

Marmari Limnaria
15 km väster om staden Kos ligger stranden Marmari Limnaria som lämpar sig utmärkt för vindsurfing eftersom det ofta blåser starka vindar på sommaren. Det finns gott om faciliteter och flera vattenklubbar har sina baser på denna strand. Om man vill ha stranden för sig själv så finns det flera isolerade små vikar där man kan slå läger för dagen.

Det finns ett bra nätverk av bussförbindelser på ön, men för att undvika den värsta trafiken så är det bäst att inte åka tidigt på morgonen eller på eftermiddagen, då många använder buss för att åka till och från de många stränderna på ön.

Prisvärda resor till Kos >>

Fler resmål: Alicante, Edinburgh, Nerja, Algarve